zondag 24 mei 2009

Ree probleem

Mijn schoonvader belde of we nog ree wilden hebben. Via een collega van hem hadden we eind vorig jaar een ree kunnen kopen. Ik, heb heel dom, deze keer bedankt omdat ik de vriezer nog eens wilde ontdooien. We hadden nog wat ree in de vriezer liggen. Ik was toen toevallig net bezig met het marineren van een schouder deel in wat citroensap met roomse kervel. De schouder delen zo hadden we uit ervaring gemerkt zijn wat taai. Daarom heb ik het een uurtje of 8 in de marinade laten staan. Je kunt hier rustig 24 uur van maken. Na aanbraden bleek het vlees nog steeds wat taai. Help wat nu? Eerst aflaten koelen en wegzetten. Vervolgens nadenken. Afgelopen vrijdag aten we dus ongepland vegetarisch.

Zondag heb ik de ree van het bot gehaald. Dit fijn gesneden en in de staafmixer tot reevlees gehakt vermalen. Vervolgens heb een rode en groene paprika fijngemaakt en even aangezet. Dit heb ik vervolgens met het reevlees gehakt vermengd. Ik was van plan een soort Lacmajun te maken met als basis kant en klaar taco's van de Albert Heijn. Oeps ik had de wasmachine aan en aangezien die op de keukengroep is aangesloten kan ik de oven niet gebruiken. Dus de taco's maar vullen met het vlees/paprika mengsel oprollen en afbakken in de koekepan. Opletten!! Taco's kunnen snel aanbranden. Serveren met wat tzatziki/cacik.

Alhoewel het niet vies is vond ik er op de paprika na weinig smaak aanzitten. Ik zoek dus nog naar goede recepten voor ree.

Die kant en klaar taco's zijn overigens wel een uitvinding naast de pasta rijst en aardappels. De vrouw van een vriend van me gebruikte ze bij een verjaardag om te besmeren met vis salade, ze vervolgens op te rollen daarna in stukjes te snijden. Lekkerder dan toastjes. Sindsdien probeer ik taco's af en toe ook maar heb er nog geen eigen recept voor gevonden.