zondag 15 februari 2009

Blog about my cat

Normaal heb ik het niet zo op blogentries van het type van "blog about my cat" maar vooruit voor deze keer.

Net een nieuwe baan dichtbij huis dus ik heb tijd over. Echter ik weet die al prima te vullen. Maandagavond EHBO cursus. Dinsdagavond en Woensdagavond lekker filmpjes zitten kijken over Javascript/Ajax issues.

Donderdag avond uit eten met nieuwe collega's. Eerst poolbiljart, erg leuk, en vervolgens lekker Italiaans gegeten in Deventer centrum. Was eerst vergeten dat dit gepland stond.Had gedacht donderdagavond inkopen te doen om de zaterdag vrij te hebben voor kluswerk.

Ik ben ook bezig met een MCTS .NET certificaat dus daar moet toch ook even voor gestudeerd worden. Veel spul dat ik eigenlijk wel ken maar ja om een vervolgcertificaat te mogen halen moet je eerst de basis doen. Toch nog wel wat van opgestoken en al gezien dat sommige "weetjes" verderop in het boek best pittig zijn. Hiermee was een deel van de vrijdagavond en zaterdag middag wel mee gevuld. En toch heb ik het gevoel dat ik er nog wat meer aan had moeten doen

Zaterdag ochtend eerst uitgeslapen(voor mij is uitslapen 9:30) en na hond uitlaten en ontbijt naar de stad gewandeld/gevaren om cadeau's te kopen voor drie verjaardagen. Het was valentijnsdag dus daarom met Angela gelunched bij TetaTet(aanrader) in Deventer. Nog even de markt over, joepie ook hier is een kraam die witte grapefruits heeft(veel lekkerder dan rode). Thuis gekomen was het pas 14:30. Klussen/Studeren? Studeren. Dus laptop en boek er bij en lezen/proberen. Concentratie was er niet en na een uur toch maar besloten om de eerder deze week gemaakte bookmark over n de Google App Engine eens te bekijken. Dit laatste is een mogelijkheid om eigen webapplicaties gratis online te zetten. Precies wat ik nog zocht voor wat eigen probeersels. Er zijn zelfs al Rails achtige oplossingen voor de Google App Engine. Helaas even te weinig tijd/energie/andere verplichtingen/interesses om er verder naar te kijken. Mogelijk zondag eens proberen.

Zondag was eerst ook gepland voor uitslapen/studeren/klussen. Echter dat ging niet door. Mijn Schoonvader had eerder deze week gemeld dat zijn collega(en jager die in opdracht o.a. gewonde dieren afschiet) een ree had geschoten. We hadden al eens eerder een stuk ree gehad en dat smaakte naar meer. Dus zondag hebben we een grote koeltas, +/- 15kg, aan ree opgehaald bij mijn schoonouders. Deze was 3 dagen "bestorven" en netjes "in technische onderdelen" verpakt.

In Zelhem tijdens de koffie, de pc van schoonmoeder weer eens opgeschoond(spyware check, updates, virus check, cleanup, defrag en wat instellingen nagelopen.) Dit ging deze keer erg snel.

Thuis gekomen moest de ree nog in porties verdeeld worden en verpakt worden. Dus werkblad van plastic voorzien. Snijplanken en messen klaar gezet en samen met Angela de koeltas uitgepakt en de onderdelen van de ree netjes in porties verpakt en ingevroren.(niet vergeten de snelvries stand van de vriezer weer uit te zetten). Het was VEEL vlees en koud vlees. Slager zou niet mijn beroep zijn. Dit deed me ook denken aan een boek wat ik voor mijn Engelse lijst heb gelezen: "The innocent" van Ian McEwan. Mogelijk moet ik dat nog maar eens herlezen.

Eén probleem: ik weet bijna zeker dat ik geen kookboek heb waar recepten voor ree/hert of iets dergelijks in staan. Als er iemand is die lekkere recepten voor ree heeft dan graag even contact opnemen. Mijn gedachten gaan voorlopig uit naar Ree in bladerdeeg met geitenkaas. Iets met Cranberry compôt(Aanbieding van de aldi van na de feestdagen). Ik heb nog een vijgencurt staan. Geen idee of dat wat is. Kwa groenten veel winterse kost in huis zoals wortels, ui rode kool en zuurkool. Daar moet vast ook wat klassieks mee te doen zijn.

Na het slachthuis opgeruimd te hebben moest er nog gekookt worden. Bio spruitjes met rijs en worst. We hebben onlangs een grote zak basmati rijst bij de toko gehaald. Erg lekker. Zoiezo lekkerder dan de snelkookrommel in karton die veel Nederlanders eten. Met een grote zak Surinaamse rijst ben je veel goedkoper uit en het duurt echt niet langer dan de naar karton smakende korrels uit een doosje. Doen we al jaren. Was laatst een item op TV over op Keuringsdienst van waarde. Wel ondekt dat Basmati rijst echt wat anders is. Vanzichzelf heeft het al een heerlijke smaak. Je zou zo een beetje koken om zo te eten. De spruiten heb ik na het koken voorzien van een beetje honing met Karwijzaad(Kummel). Daartoe heb ik een beetje klaverhoningcrème in een bakje in de magnetron vloeibaar gemaakt.

De overige tijd is gevuld met slapen en huishouden. En ik dacht tijd over te houden. Volgende week cursus en verjaardagen. Eens zien of ik nog tijd over heb voor andere leuke dingen en klussen.

Doet me even denken aan mijn bezoek aan de Universiteit van Cambridge waar 's morgens je ontbijt klaar stond en na terugkomst 's avonds je kamer gestofzuigd was en je bed was opgemaakt. Geen gedoe met huishouden maar focus op dingen die je echt belangrijk vind. Aan de ene kant lijkt me zo'n leven ideaal. Aan de andere kan heeft het wat weg van uit een koffer in een hotel leven. Zelf een eitje kunnen bakken en inkopen doen heeft ook wel wat. In de toekomst eens gaan denken om toch wat "budget te reserveren om tijd te kopen" om aan echt leuke dingen te doen. Ik begin meer en meer te beseffen dat tijd het meest schaarse goed is op deze planeet.